Suomen sahtiseura kokoaa Sahtiverkkoon
pääsyn sahtiseurojen sivuille, sahtiin liittyviä tapahtumia,
uutisia ja linkkejä.
Ilmoita puuttuva tieto: sahtiverkko@gmail.com.

Sahtiverkko

Sahdista ja sahtiseuroista

Ohjeita SM-kisan kilpailijoille 

Kilpailusahdista

 • varsinaisessa kisassa tarvittava määrä on 10 litraa
 • jos sahtia on jäljellä kisan jälkeen, niin sen saa toimitsijoilta takaisin kisan päätyttyä
 • sahtia tarvitaan myös tarjottavaksi ns. peräronkkikierrokselle*
 • lapottava luovutettava sahti vain YHTEEN puhtaaseen astiaan
 • astiaan ei saa kirjoittaa mitään yhteystietoja tai tunnistemerkintöjä
 • luovutettava itse toimitsijoille kisapäivänä klo 11.00 - 12.30
 • jos tulet paikan päälle aiemmin, niin perjantai-illasta lähtien hotelli Lepolammen yksi kylmiö on käytettävissä ja voit viedä sahtisi sinne. Laita pönttöön/pönttöihin helposti irrotettava lappu, jossa tieto siitä, kenen sahdista on kyse (nimi ja paikkakunta).

Allekirjoita vakuutus

Jokainen kilpailija tuo itse sahtinsa kisapaikalle ja allekirjoittaa seuraavan vakuutuksen. 
“Vakuutan, että olen tehnyt sahdin itse ja käyttänyt sahdinvalmistuksessa ainoastaan sallittuja, perinteenmukaisia raaka-aineita; viljatuotteita tai maltaita, katajaa, olkia, hiivaa, vettä, humalaa. En ole lisännyt sahtiini muita siihen kuulumattomia apuaineita, kuten esim. sokeria. 
Hyväksyn, että Suomen sahtiseura voi tarvittaessa tarkastaa sahdintekopaikan ja -välineet."
Paikkakunta ja päiväys, allekirjoitus, nimenselvennös, puhelin, sähköposti

Maksa osallistumismaksu käteisellä 

Kilpailusahdin luovutuksen yhteydessä maksetaan kilpailun osallistumismaksu Suomen sahtiseuralle. Maksu on 25 euroa vuonna 2015. Sen voi maksaa vain käteisellä. Varaa  mukaan tasaraha.
Varaa muutenkin mukaan käteistä pieninä seteleinä (5 e) ja kolikkoina, jolloin on helpompaa maksaa ja järjestäjien käteiskassat riittävät. 
Käsiohjelma maksaa 2 euroa ja kisapaidat 15 euroa.
Kisa-alueella ei ole pankkiautomaattia, lähin on 1,6 km etäisyydellä kirkonkylällä, Osuuspankin seinässä. 

Tieto tuomarista

Jos et ole ilmoittanut vielä tuomariasi, niin tee se niin pian kuin mahdollista joko sähköpostitse osoitteeseen sahtiverkko@gmail.com tai tekstiviestillä numeroon 040 5058 058.
Jos paikkakunnaltasi ei tule tuomaria lainkaan, niin ilmoita siitä meille saman tien, niin osaamme etsiä Sinulle tuomarin.

 * Peräronkkikierros
 • kilpailijat autoineen ohjataan vain kilpailijoille tarkoitetulle parkkipaikalle, joka sijaitsee aivan kisapaikan vieressä
 • järjestäjät toivovat, että jokainen kilpailija toisi tullessaan kisasahdin lisäksi kisavieraille ja järjestäjille tarjottavaksi tarkoitettua sahtia, mielellään samaa sahtia kuin kisasahti. Voit tuoda myös muita sahteja ja erikoisempia kokeiluja tarjottavaksi: saat palautetta maistelijoilta.
 • pyri pitämään sahtisi kylmänä koko päivän ajan. Voit viedä osan siitä järjestäjien kylmiöön välillä.
 • saavuttuasi kilpailijaparkkiin merkitse autoosi selkeästi, miltä paikkakunnalta olet. Tee valmiiksi vaikkapa A4 tai A3 papereita, joissa lukee ainakin paikkakunta isoin kirjaimin. Voit kirjoittaa siihen myös kilpailijan nimen.
 • ota mukaan mukeja tai laseja, joista voit tarjota sahteja. Joillakin asiantuntevilla kisavierailla voi olla omia mukeja mukana, mutta isolla osalla ei ole.
 • suosittelemme myös varaamaan päivänvarjon, katoksen tai muun suojan, jonka alle peräronkkikierroksella olevat voivat suojautua auringolta tai sateelta.
 • muutama jakkara tai muu istuin sekä pieni pöytä helpottavat myös sahteihin ja ihmisiin tutustumista: yritämme järjestää parkkipaikalle tilaa niin, että saamme peräronkkikierroksesta mahdollisimman viihtyisän paikan.
 • peräronkkikierros on avoinna kello 12 - 18 ja senkin jälkeen vaikka puolille yöhön, jos kävijöitä riittää ja voitte olla paikalla. Autojen ja edustajien toivotaan olevan paikalla ainakin klo 18.00 asti, jotta myös toimitsijat ja esiintyjät ehtivät käydä kierroksella.
 • jotta pääset itse kiertelemään muilla konteilla, katsomaan ohjelmaa, seuraamaan tuomareiden työskentelyä, saunomaan ja uimaan tai ruokailemaan, niin ota apujoukkoja mukaan. Tällöin voitte vuorotella oman peräronkin päivystämisessä. Jos tulet yksin, niin solmi naapuriautoissa olevien kilpailijoiden kanssa päivystämisestä vuorotellen.

Tutustu myös seuraavin teksteihin Sahtiverkossa. Tässä suorat linkit sivuille.

1. ajo-ohjeet ja ohjelma